2024. április 18. - Andrea, Ilma

Naná, hogy csatlakoznak

A Magyarországi Munkáspárt 2006 csatlakozik a Magyar Chartához, amely létrehozójának szándéka szerint a demokratikus többség együttes kiállására teremt majd lehetőséget az erőszak ellen - mondta Kiss Bálint, a párt alelnöke csütörtökön nyíregyházi sajtótá
2008. július 10. csütörtök 16:08 - Hírextra
A Munkáspárt 2006 még hétfőn döntött a csatlakozásról és természetesen részt vesz a szeptember 6-ra meghirdetett gyűlésen is - mondta a politikus, aki a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke is.

Hangsúlyozta: a Munkáspárt 2006 üdvözli Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezését, s egyetért abban, hogy teremtődjön lehetőség a többség számára a gyűlölködés, az indulatok és az intolerancia visszaszorítására.

Kiss Bálint "tűrhetetlennek és Magyarország szégyenének tartotta" ami "a hét végi melegfelvonuláson történt", s figyelmeztetett a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg szerinte fajgyűlölésen alapuló felvonulásainak veszélyeire is.

Újságírói kérdésre válaszolva az országos pártalelnök, megyei elnök sajnálatosnak nevezte, hogy a Fidesz és az SZDSZ nem kíván a Magyar Chartához csatlakozni. Hozzáfűzte, "az lenne a kívánatos, ha minden demokratikus politikai erő csatlakozna, mert az, hogy nincs egység, a szélsőségesek malmára hajtja a vizet".

A szokásos évi melegfelvonulást szombaton tartották Budapesten. A parádén szélsőséges tüntetők támadtak a résztvevőkre és az őket biztosító rendőrökre.

Az arcukat általában csuklyával, maszkkal takaró ellentüntetők Molotov-koktélokat, petárdákat, felszedett utcaköveket, üvegeket, tojásokat dobáltak. A legdurvább támadások a Hősök terén és a Liszt Ferenc térnél történtek.

Másnap a kormányfő az intolerancia elleni "jogos nemzeti önvédelmet" kezdeményezett, a Magyar Charta formájában, s gyűlést hirdetett szeptember 6-ára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását