2024. április 29. - Péter

A brit követség szolidáris a melegekkel

A 2008. július 5-én megrendezésre kerülő Meleg Büszkeség-napi felvonulás alkalmából a budapesti Brit Nagykövetség támogatásáról és szolidaritásáról szeretné biztosítani a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket.
2008. július 5. szombat 09:33 - Hírextra
Greg Dorey brit nagykövet a következőket mondta: "Minden más emberi lényhez hasonlóan az LMBT embereknek is joga van ahhoz, hogy hátrányos megkülönböztetés nélkül élvezzék az emberi jogok teljes körét. Az Egyesült Királyság elkötelezte magát amellett, hogy külpolitikája részeként világszerte támogatja az emberi jogok érvényesülését, beleértve a LMBT emberek jogait is. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy bárhol a világon megkülönböztetéseket alkalmazzanak az emberi jogok területén. Ott nem beszélhetünk demokratikus kormányzásról és fenntartható fejlődésről, ahol bizonyos embercsoportokat kirekesztenek.

Üdvözöljük azt a tényt, hogy mintegy 60 ország, köztük Magyarország nyilvánosan támogatta a szexuális irányultságra vonatkozó pozitív állásfoglalásokat, melyeket 2003 és 2008 között adott ki az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága és Emberi Jogi Tanácsa."
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását