2024. május 6. - Ivett, Frida

Versenyzésre alkalmatlan az olimiai helyszín

A magyar résztvevők beszámolói szerint - jelen állás alapján - gyakorlatilag versenyzésre alkalmatlan a pekingi olimpia vitorláspályája.
2008. július 3. csütörtök 14:32 - Hírextra
A fővárostól egyórás repülőútra (550 km), a Sárga-tenger partján található Csingtao kikötőjét teljesen beborította az alga.

"Edzés helyett néha dzsungelharcot vívtunk az algával, amely sokszor focipályányi területet beborít" - mondta az MTI-nek a szörfös Detre Dia, az 1980-as moszkvai játékokon Repülőhollandiban bronzérmes Detre Szabolcs lánya. "Előfordult, hogy a segítségemre sietett motoros is elakadt az algában. A három hét alatt mindössze két napig fújt a szél, s ezen a területen nyáron ez a jellemző. Ráadásul olyan erős áramlatok vannak, mint a Dunán."

A negyedik olimpiájára készülő, szintén szörfös Gádorfalvi Áron borzalmasnak minősítette a helyszínt.
"Ha a szervezők nem tudják az algától megtisztítani a vízfelületet, akkor jelentősen megnő majd a szerencse faktor. Hiszen aki belefut egy algamezőbe, amelyet az áramlás folyamatosan mozgat, az csak lassan tud átvergődni rajta, vagy meg kell állnia, hogy megtisztítsa a deszkát az algától. Lehetnek szobányi nagyságú területek, ezeket még ki lehet kerülni, de előfordul valóban, hogy egy focipályányi algamező jön szembe."
Pekingben a két szörfös mellett Berecz Zsombor (Laser) indul vitorlázásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását