2024. április 29. - Péter

Vádemelési javaslat a tanárverés ügyében

Vádemelési javaslattal lezárta a tanárát megverő újpesti diák ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az iratokat megküldte a Fővárosi Főügyészségnek - közölte a rendőrség a távirati iroda érdeklődésére csütörtökön.
2008. július 3. csütörtök 18:00 - Hírextra
A BRFK tájékoztatása szerint a fiatalkorú fiút közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a főügyészségnek.

A diák március elején bántalmazta tanárát, ezt követően Derce Tamás, Újpest polgármestere valamennyi kerületi önkormányzati iskolából kitiltotta a 15 éves fiút. Derce Tamás a Népszabadságnak akkor azt nyilatkozta, az önkormányzat feladata, hogy biztosítsa a tanítás zavartalanságát. "Márpedig az, aki bántja a tanárát, társai lelki kiegyensúlyozottságát is fenyegeti" - tette hozzá.

A közigazgatási hivatal vezetője szerint ugyanakkor a polgármester nem adhatott volna utasítást arra, hogy a diákot az önkormányzati fenntartási tanintézetek igazgatói nem vehetik át.
Az eset előtt nem sokkal került nyilvánosságra egy felvétel arról, hogy az egyik józsefvárosi iskolában egy diák megrúgta, majd tarkón ütötte egyik tanárát. A diák ellen fegyelmi eljárás indult, eltanácsolták az iskolából, és az iskola arra kérte a szülőket, hogy amíg nem találnak új iskolát a gyereknek, addig legyen magántanuló. A pedagógus is távozott az intézményből.

A rendőrség a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján rendelt el nyomozást, április közepén kihallgatták gyanúsítottként a fiút és két osztálytársát. A három gyereket csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a józsefvárosi eset nyilvánosságra kerülését követően a parlament oktatási bizottságának elnökéhez fordult. Hiller István oktatási miniszter létrehozott egy szakértői bizottságot az iskolai erőszak megelőzésére, és annak vizsgálatára, hogy kell-e módosítani a közoktatási törvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását