2024. április 25. - Márk

Reklámgazda az egységes városképért

Az egységes városkép kialakításáért reklámrendeletet alkotott Mosonmagyaróvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén - írta a Kisalföld csütörtöki száma.
2008. július 3. csütörtök 10:23 - Hírextra
Az új szabályozás a városban kitehető valamennyi hirdetőtábla és reklámhordozó elhelyezését, kialakítását szabályozza. Megalkotására a városkép védelméért volt szükség. Új tisztséget, a reklámgazdáét hozták létre, az ő feladata lesz, hogy koordinálja és ellenőrizze az új jogszabályban foglaltakat. A tisztség betöltésére pályázat ír ki az önkormányzat.

A városkép javításán túl nem titkolt szándék, hogy bevételhez is jusson Mosonmagyaróvár - olvasható a napilapban. Bevétel származhat a megkötött szerződésből, az önkormányzati intézményi területek reklámcélú bérbe adásából, vagy a közterület-felügyelők külön megbízási szerződéséből.

A cikk hangsúlyozza: az országos műemléki védelem alatt álló épületeken vagy azok környezetében, illetve a történelmi belvárosokban bármilyen reklámberendezés csak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyével tehető ki. A helyi építészeti védelem alatt álló épületeken, zöldterületeken pedig a városi főépítész hozzájárulása szükséges a kihelyezéshez.

A rendelet szerint kártalanítási igény nélkül köteles az elhelyező átalakítani vagy lebontani a reklámhordozót, ha az a városképi szempontoknak nem felel meg vagy aktualitását vesztette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását