2024. április 29. - Péter

Csak az vegyen földet, aki beszél magyarul?

A Független Kisgazdapárt azt követeli, hogy a földmoratórium 2011-re tervezett feloldása után kössék magyar nyelven tett földművelési szakvizsgához a birtokvásárlást.
2008. július 3. csütörtök 07:09 - Hírextra
"A magyar föld védelmének fontos bástyája a magyar nyelvű szakvizsga kötelezővé tétele," jelentette ki Nagy Sándor László FKGP elnök-" hiszen ennek értelmében csak azok vehetnének majd földet, akik magyarul beszélnek."

Ez a módszer Dániában már jól bevált a spekulánsok ellen, hiszen csak az juthatott földhöz, aki beszéli a nyelvet. Ha egy külföldi földet kívánt venni, akkor annak először meg kellett tanulnia dánul.

A magyar nyelvű szakvizsga valószínűleg elrettentené a legtöbb spekulánst, és megnehezítené a magyar föld idegen kézbe kerülését.

"Ha mégsem kötik magyar nyelvű szakvizsgához a földvásárlást, akkor ideje, hogy a kormányzat a hátralévő idejében japán, német, orosz meg arab nyelvű tanfolyamokat indítson a vidéken élő emberek számára, hogy 2011 után megérthessék az új tulajdonosokat." –szögezte le az FKGP elnöke.

Mint ismeretes, 2011-től az úgynevezett földmoratórium megszűnik, és külföldi befektetők is vásárolhatnak majd termőterületet hazánkban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását