2024. április 26. - Ervin

KDNP csomag a BKV-nak

"Zöld csomagot" készített a környezetszennyezés, ezen belül főleg a légszennyezés mérséklésére a fővárosi KDNP a BKV számára. A javaslatcsomagot Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője mutatta be szerdán a közlekedési társaság Akácfa utcai épülete
2008. július 2. szerda 12:26 - Hírextra
A képviselő kifejtette: manapság már nem az ipari légszennyezés a meghatározó, hiszen az a rendszerváltás óta folyamatosan csökken. Sokkal inkább a közlekedés okozta levegőszennyezés az, ami aggasztó. Ezzel összefüggésben rámutatott arra, ahhoz, hogy az embereket sikeresen lehessen ösztönözni a (levegőszennyezés csökkenésével járó) közösségi közlekedés használatára, fejleszteni kell azt.

Ezért a KDNP elkészítette a "zöld javaslatcsomagot", amelyben többek között arra ösztönzik a közlekedési céget, hogy helyezzen ki szelektív hulladékgyűjtőket a metróállomásokra, kezdjen kísérleti üzemet hidrogén hajtású buszokkal, s ne helyezzék a külvárosba a buszgarázsokat, mert a járművek így fölöslegesen szennyezik a levegőt, amikor plusz utat tesznek meg a garázsig - mondta Rétvári Bence.

Közölte, javasolják azt is, hogy a járművek ajtói külön is nyithatóak legyenek, használjanak energiatakarékos fényforrásokat és a tenderek lebonyolításakor vegyék figyelembe, hogy a beszállító mennyire környezettudatos.

Rétvári Bence rámutatott: Budapesten három évvel hamarabb halnak meg az emberek az európai átlaghoz képest, éppen a levegő szennyezettsége miatt, s minden huszonötödik haláleset ezzel hozható kapcsolatba. A levélbe foglalt javaslatcsomagot szerdán küldik el a BKV-nak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását