2024. április 19. - Emma

Balhé az angol iwiw-nél

Beperelte egykori barátját egy vállalatvezető, mert a neve alatt hozott létre egy lejárató, hamis profilt a Facebook nevű internetes közösségi portálon. A meggyanúsított operatőr visszautasítja a feltételezést, és azt állítja, egy általa rendezett házibul
2008. július 2. szerda 07:25 - Hírextra
A Facebook 2006-ban vált igazán népszerűvé, jelenleg a világ hetedik leglátogatottabb honlapja. Az amerikai fejlesztésű portált nevezhetnénk az iwiw nemzetközi változatának is. Majd 130 millió ember regisztrált már a Facebookon.

Mathew Firsht vállalatvezető nevében, az ő születési adataival jelent meg egy hamis profil a Facebookon. A profil föltöltője több, a Facebookon található klubhoz, köztük homoszexuálisokat összefogó csoporthoz is csatlakozott. A férfiról azt írta, bármilyen kapcsolat érdekli.

Cégéről is hamis adatokat helyeztek el, és egy olyan honlapot linkelt meg hozzá, amelynek a címe: "Neked is hazudott Mathew?" Azt állította továbbá, hogy a férfi vállalata megbízhatatlan és kockázatos pénzügyekbe keveredett.

A profil 16 napig volt fönn a Facebookon, ekkor valaki följelentette azt a rendszergazdáknak, akik végül eltávolították. Mathew Firsht beperelte a profil készítőjét, egykori iskolatársát és barátját, Grant Raphealt. Az operatőr azonban visszautasítja a gyanúsítást. Ő azt állítja, egy házibuli alkalmával osontak be idegenek a hálószobájába, és ők készítették a hamis Facebook-profilt.

Mathew Firsht ügyvédje, Lorna Skinner azonban állítja, Grant Rapheal bevallottan nagy Facebook-rajongó, és személyes bosszú vezette tettében. Ez az első Facebookkal kapcsolatos rágalmazási az Egyesült Királyságban. A felhasználók sokszor panaszkodnak arra, hogy sértegető e-maileket kapnak, de volt már panasz halálos fenyegetésre is.

Az egyre népszerűbb portálnak szaporodnak a bajai, a Rolling Stone magazin nemrég írta meg, hogy a birodalmát egykor kollégiumi szobájában felépítő Facebook-vezér Mark Zuckerberg négy volt harvardos hallgatótársa azt állítja: ellopta az ötletüket.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását