2024. április 24. - György

Megint nyert a nagy duó, Kovács triplázik

Az Athénban győztes Kovács Katalin, Janics Natasa duó legyőzte a Paksy Tímea, Benedek Dalma kettőst K-2 500 m-en a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely egyben a második olimpiai válogató volt. Mivel az első fordulóban is az előbbi egység diadalm
2008. június 28. szombat 21:10 - Hírextra
A két hajó ádáz csatát vívott egymással a viadal szinte legnagyobb érdeklődéssel várt számában, 400 m-ig fej-fej mellett haladtak - a friss Európa-bajnok Kozák Danuta, Szabó Gabriella duónak esélye sem volt beleszólni az első hely sorsába -, a végén aztán az ötkarikás címvédők beleerősítettek és néhány méterrel megelőzték legnagyobb hazai riválisukat, a tavalyi vb ezüstérmeseit. A győztes egység tagjai érthetően boldogan kászálódtak ki a partra, Paksyék pedig - akik így az athéni után a pekingi játékokról is lemaradnak - percekig magukba roskadtan ültek a stégen.

"Nagyon bíztam benne, hogy ilyen eredmény születik az ob-n, így párosban és négyesben is ott lehetek az olimpián. Bejött, remélem, Pekingből megint két aranyéremmel távozok" - mondta a 2004-es játékokon egyesben is első Janics.

"Rendkívül csalódottak vagyunk, pedig nagyon jó pályát mentünk, de nem volt elég. Most úgy érezzük, hogy négy év munkája a kukába került, talán majd Londonban ott lehetünk" - nyilatkozott rendkívül keserűen Paksy.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: a szerdai elnökségi ülésen azt fogja javasolni, hogy Kovács Katalin mindhárom számban vízre szállhasson majd Pekingben.

"Teljesítette a válogatási elveket, így nem gondolom, hogy a vízen elért eredményeken változtatni kellene. A négyest más napon rendezik, mint az egyest és a párost, utóbbi számok rajtjai között pedig 65 perc lesz a különbség. Az pedig, hogy Janics is ott lesz a páros hajóban, szerintem félelmetesen hat majd a riválisokra" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy ellenállásra azért számít az elnökségi ülésen ötletével kapcsolatban.

A tét nélküli férfi K-2 500 m-es számban a Sík Márton, Csamangó Attila duó diadalmaskodott, a C-2-t pedig némi meglepetésre Németh Gergő és Nagy Péter nyerte az országos bajnokságon.

Az ob öt olimpiai számban volt válogató, a másik hét számban már korábban eldőlt, hogy ki, illetve kik képviselhetik az országot Pekingben (női K-1 500 m: Kovács; férfi K-2 500 és 1000 m: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor; C-1 500 és 1000 m: Vajda Attila; C-2 500 és 1000 m: Kozmann György, Kolonics György). Pénteken férfi K-1 1000 m-en Benkő Zoltán és női K-4 500 m-en a Kovács, Kozák, Szabó, Janics kvartett került be a pekingi csapatba, szombaton pedig K-1 500 m-en Vereckei Ákos tett ugyanígy. Férfi K-4 1000 m-en jövő pénteken szétlövést rendeznek.

A zárónapon, vasárnap 8:30 órától a 200 m-es előfutamokat rendezik az ob-n, a táv döntőire, valamint a női K-4 1000 m fináléjára 9:55 órától kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását