2024. május 10. - Ármin, Pálma

Uszadékfa állta útját a forgalomnak

Nagy mennyiségű uszadékfa torlódott fel Kőszegnél a Gyöngyösön, a volt nemezgyár zsilipjénél, a helyi és a szombathelyi tűzoltók, valamint a vízügyi igazgatóság szakemberei órákon át dolgoztak a torlasz megszüntetésén - közölte az MTI-vel Gaál Róbert, a N
2008. június 27. péntek 13:09 - Hírextra

"A Gyöngyös reggel nyolc órakor tetőzött, nem túlságosan magas, 365 centiméteres vízállással, emiatt még nem kellett volna beavatkozni, de a leeresztett zsilipnél 80-100 köbméternyi uszadékfa torlódott fel, amit a tűzoltóság szakembereinek segítségével távolítanak el" - mondta.

Hozzátette: a Gyöngyös további szakaszain nem okozhat gondot a magasabb vízálláskor természetes módon felszaporodó uszadék, ugyanis ha a vízfolyáson lévő duzzasztók és kisebb erőművek zsilipjeit időben felhúzzák a tulajdonosok, az uszadékot pedig kiszedik a vízből, az zavartalanul le tud folyni.
Gaál Róbert elmondta azt is: a volt kőszegi posztógyár zsilipjének kezelése nem a vízügyi igazgatóság, hanem a mindenkori tulajdonos feladata lenne. Hasonló esetek máskor is előfordultak, éppen ezért hivatalból kezdeményezik a zsilip műszaki állapotának, illetve annak a megvizsgálását, hogy a tulajdonos fel van-e készülve az üzemeltetésre.

A vízkár-elhárítási osztályvezető közölte azt is: az elmúlt éjszaka lehullott nagyobb mennyiségű csapadék áradást okozott a Répcén is, melynek tetőzését először a kora délutáni órákban Répcevisnél várják.

Tájékoztatása szerint értesítették a közútkezelőt, mert az elöntés veszélye miatt esetleg szükségessé válhat néhány alsóbbrendű közút ideiglenes lezárása. Ilyen útszakaszok lehetnek a Bük-Acsád, Gór-Bő, és Nagygeresd-Vasegerszeg közötti összekötő utak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását