2024. május 7. - Gizella

Három góllal volt jobb a spanyol csapat

Spanyolország 3-0-ra nyert Oroszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol Németországgal találkozik.
2008. június 26. csütörtök 22:55 - Hírextra
Az ibériai együttes legutóbb 1984-ben játszott Eb-döntőt, de 24 évvel ezelőtt az aranymeccset 2-0-ra elveszítette a házigazda franciákkal szemben.

A csütörtöki mérkőzésnek volt egy magyar szereplője is: a 11 éves Lőrincz Attila a Góliát-McDonald,s FC célbarúgó versenyének győzteseként Fernando Torrest kísérhette ki a pályára.
Elődöntő:
Spanyolország-Oroszország 3-0 (0-0)
------------------------------------
Bécs, 50 ezer néző, v: Frank De Bleeckere (belga)
gól: Xavi (50.), Güiza (73.), Silva (82.)
sárga lap: Zsirkov (57.), Biljaletgyinov (60.)

Spanyolország:
--------------
Iker Casillas - Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila - Marcos Senna - Andrés Iniesta, Xavi (Xabi Alonso, 69.), David Silva - David Villa (Cesc Fabregas, 34.), Fernando Torres (Daniel Güiza, 69.)

Oroszország:
-------------
Igor Akinfejev - Alekszandr Anjukov, Vaszilij Berezuckij, Szergej Ignasevics, Jurij Zsirkov - Konsztantyin Zirjanov, Szergej Szemak, Igor Szemsov (Gyinyizsar Biljaletgyinov, 55.), Ivan Szaenko (Dmitrij Szicsev, 57.) - Andrej Arsavin, Roman Pavljucsenko

I. félidő:
----------
6. perc: David Silva ívelt előre, Villa Torreshez passzolt, akinek fordulásból, 10 méterről leadott lapos lövését Akinfejev lábbal hárította.
11. perc: Villa 20 méterről lőtt, Akinfejev a jobb sarok elől ütötte oldalra a labdát.
29. perc: Villa 28 méterről végzett el szabadrúgást, lövése után a labda megpattant a vizes füvön, Akinfejev ennek ellenére magabiztosan hárított.
31. perc: Pavljucsenko 22 méterről lőtt, Casillas a bal kapufa elől ütötte az alapvonalon túlra a labdát.

II. félidő:
-----------
50. Iniesta lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, amit a becsúszó Xavi 10 méterről a hálóba továbbított (1-0).
61. perc: Iniesta átadásával Fabregas lépett ki a jobb szélen, túljutott Akinfejeven is, az alapvonaltól középre emelt, de a védők tisztáztak.
63. perc: Sergio Ramos kapu elé lőtt labdája a bevetődő Torres térdéről pattant a kapu mellé.
70. perc: Fabregas 22 méterről lőtt, Akinfejev a léc alól tolta szögletre a labdát.
73. perc: Fabregas ugratta ki Güizát, aki mellel maga elé vette a labdát és a kivetődő Akinfejev mellett a jobb sarokba emelt (2-0).
82. perc: Fabregas futott el a bal szélen, középre gurított, Silva egyet igazított a labdán, majd 11 méterről a jobb sarokba lőtt (3-0).

A spanyolok birtokolták többet a labdát és veszélyesebben is játszottak ellenfelüknél. Az oroszok az első játékrészben inkább a biztonságos védekezésre koncentráltak, ritkán jutottak el a spanyol kapuig, két távoli lövésen kívül más veszélyt nem jelentettek.
A második 45 perc egyoldalú küzdelmet hozott, a spanyolok hamar megszerezték a vezetést és innentől már végig kézben tartották a találkozót. Egymásután vezették a veszélyes támadásokat és újabb gólokat szereztek. Az orosz együttesnek az egyenlítésre sem volt esélye, még egygólos hátrányban sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását