2024. május 2. - Zsigmond

Ingatlanpanama Fejér megyében

A Fejér Megyei Közgyűlés szocialista frakciója szerint ingatlanpanamának nevezhető az a bérbeadási megállapodás, amelyről hétfői ülésén döntött a megyei képviselő-testület; erről a frakció vezetője számolt be a közgyűlés után az újságíróknak.
2008. június 23. hétfő 17:14 - Hírextra

Horváth András elmondta: a közgyűlés fideszes többsége megszavazta, hogy évi 2 millió forintért, 40 évre bérbe adják a velencei volt úttörőtábor 1, 7 hektáros területét egy - a frakcióvezető szerint - "a Fideszhez közel álló nagyvállalkozó" családjának, azzal az indoklással, hogy ott hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését biztosítják.


A területre még érvényes bérleti szerződés van, amely öt évre szólt. A jelenlegi bérlő az elmúlt négy évben 15 millió forintot költött a volt tábor fejlesztésére - tette hozzá a frakcióvezető.
Tájékoztatása szerint a szocialista frakció javasolta, hogy az új bérleti szerződést ne negyven, hanem csak öt évre kössék meg, továbbá, hogy a megállapodásban rögzítsék: évente 100 hátrányos helyzetű gyerek ingyen, illetve a megye szociális gyermekintézményeinek lakói kedvezményes árért üdülhessenek a táborban.


"Ezt a fideszes többség leszavazta" - közölte Horváth András.
A közgyűlés szocialista frakciójának, s egyben az MSZP Fejér Megyei Szövetségének elnöke hozzátette: frakciója úgy véli, hogy a megyei önkormányzat, miközben folyamatosan kárhoztatja a kormányt azért, mert kevés a pénz, "herdálja az önkormányzat vagyonát".


Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés fideszes elnöke az MTI megkeresésére elmondta, az előző bérlő szerződése rövidesen lejár, s a területre "pályázat útján kerestek új bérlőt".


A bérleti díj nagyságát azzal magyarázta, hogy ez esetben együttműködésről van szó, a megyei önkormányzat és a vállalkozó a hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésével kapcsolatban azt a kötelességet teljesíti, amely az állam dolga lenne.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását