2023. január 27. - Angelika

Időközi választás hat indulóval

Közvélemény-kutatással felérő időközi önkormányzati választást tartanak Zugló 6-os számú egyéni választókerületében június 29-én. A választásnak a képviselő-testületi többség szempontjából nincs jelentősége, ennek ellenére hatan indulnak a képviselői hely
2008. június 17. kedd 08:55 - Hírextra
A választókerület korábbi képviselője, Komlódi Gábor, az MSZP zuglói frakciójának volt vezetője azt követően mondott le mandátumáról, hogy a Zuschlag-ügyhöz kapcsolódóan a nyomozó hatóság házkutatást tartott nála.

A XIV. kerületi voksolás jelentőségét valójában a pártok megmérettetése adja; ezt jelzi, hogy a lényegében tét nélküli választáson hat jelölt is elindul. A képviselő-testületben a szocialista és liberális képviselők vannak többségben.

Bárándi Zoltán az MDF, Gécziné Cseke Vanda a Fidesz, Hajdu József Péter a Magyar Kommunista Munkáspárt, Imre Gergely az MSZP-SZDSZ, Szegedi Rita Klára a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, Várnai László a nemrég alakult Civil Zugló Egyesület színeiben száll versenybe. A szociáldemokratáknak ez lesz az első megmérettetése azóta, hogy kiléptek a zuglói szocialisták soraiból és önálló frakciót alakítottak.

A zuglói 6-os számú térségben a két évvel ezelőtti önkormányzati választáson a jobboldali, illetve a szocialista és liberális szavazók száma rendkívül kiegyenlített volt, Komlódi Gábor mindössze száz szavazattal nyert. A "billegő" választókerülethez tartozik az Amerikai út, az Erzsébet királyné útja, a Nagy Lajos király útja, s a Uzsoki utca egy-egy szakasza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását