2024. április 19. - Emma

Drasztikusan drágulhat a taxi

Az alapdíj és a kilométerdíj plafonjának emelését kezdeményezik a budapesti taxitársaságok a Fővárosi Közgyűlésnél - írja a Népszabadság.A fővárosban közel nyolc éve változatlan a tarifák felső határa, nappal kilométerenként legfeljebb 240 forintot, éjsza
2008. június 13. péntek 08:12 - Hírextra
Pásztor György, a Budataxi és a Tele5 ügyvezető igazgatója szerint az alapdíj maximumát 500 forintnál, míg a kilométerenkénti nappali tarifáét 300 forintnál, az éjszakaiét 350 forintnál kellene meghúzni. Az egyre drágább üzemanyag miatt most 15-20 százalékos díjnövelést kellene végrehajtani, ám az érvényben lévő felső határok miatt ez már nem lehetséges - mondta a Népszabadságnak.

Dudás Zoltán, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének főtitkára elmondta, hogy ezzel kapcsolatban valóban készítenek egy anyagot, amit még ebben a hónapban szeretnének eljuttatni a Fővárosi Közgyűléshez. A kérdés azonban így is csupán szeptemberben kerülhet napirendre, ezért a díjak új, felső plafonjáról legkorábban ősszel dönthetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását