2024. április 20. - Tivadar

Magyar filmek vendégségben

Paczolay Béla első játékfilmje, a Kalandorok a szicíliai Taorminában folytatja fesztiválkörútját, míg Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című rendezését a caubourg-i filmfesztiválon vetítik Normandiában - közölte a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-vel.
2008. június 12. csütörtök 16:19 - Hírextra
A vasárnap kezdődő 54. Taorminai Filmfesztiválon, amely a legfontosabb olasz mozgóképes szemlék egyike, több év szünet után vetítenek újra magyar filmet - hangsúlyozta Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

Emlékeztetett arra, hogy a Kalandorok főszereplői, Haumann Péter, Rudolf Péter és Schruff Milán a film nemzetközi premierjét jelentő kolozsvári Transilvania nemzetközi filmfesztiválon a legjobb szereplőgárda díját nyerték el.

A Kalandorok, amely a 39. Magyar Filmszemle elsőfilmeseket jutalmazó Simó Sándor-emlékdíját is megkapta, három generáció, nagyapa, apa és fiú közös utazásának kalandjait dolgozza fel.

Papp Csaba Zoltán ismertetése szerint Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét a napokban mutatják be a 22. Cabourg-i Filmfesztiválon Normandiában.

A sportdráma, mely az elmúlt két évben nagy sikerrel járta be a világ nemzetközi filmfesztiváljait Riótól Koppenhágáig, egy tornászról szól, akinek sérülés miatt félbeszakad sportolói karrierje. Edzőként érkezik Kanadába, stílusa és beidegződése miatt azonban kérdésessé válik, be tud-e illeszkedni ebbe az új világba, képes-e megfelelni az új kihívásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását