2024. április 29. - Péter

Készül az István a király díszlet

Hamarosan elkészül az István, a király jubileumi előadásának díszlete a szegedi Scabello Bt. telepén, a Csikós Attila tervezte alkotást előbb a Papp László Budapest Sportarénában, majd a szegedi Dóm téren láthatja a közönség - közölte Bátyai Edina, a Szeg
2008. június 12. csütörtök 19:20 - Hírextra
A hatalmas díszleteket a szegedi Dóm tér forgószínpadára tervezte Csikós Attila, hiszen itt kötöttek a lehetőségek, míg a sportarénában könnyebb megfelelő színpadot építeni - mondta a szakember.

A díszlet elkészítéskor arra is ügyelni kellett, hogy biztonságosan mozgatható, szállítható legyen a tizenegy méter magas építmény, hiszen a fővárost és Szegedet követően ősszel Debrecenbe, és a tervek szerint később más helyszínekre is eljut a produkció.
A több tonnás építmény szétszerelt állapotban történő szállításához egyébként öt nyerges vontatóra lesz szükség - említette érdekességként az igazgató.

A szabadtéri játékok vezetője szerint az utóbbi években tendencia, hogy a díszlettervezők monumentális alkotásokkal kápráztatják el a nagyérdeműt.

A kereszténység megszületését és a magyar társadalomba történő beépülését szimbolizáló díszlet elkészítéséhez csaknem tíz köbméter fát, s ugyanennyi hungarocellt, 3,2 tonna vasat, mintegy kétezer méter vásznat, 2,1 tonna ragasztót, 120 liter égéskésleltetőt, valamint 80 liter lángmentesítőt használtak föl. A díszlet része egy életnagyságú, tízméteres fa is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását