2024. április 19. - Emma

Gorbacsov rákbeteg gyerekeknek gyűjtött

Mihail Gorbacsov több mint egymillió font sterlinget (309 millió Ft.) árverezett össze rákbeteg gyerekek javára a hétvégén Londonban.
2008. június 9. hétfő 13:24 - Hírextra
Licitálni lehetett többek között a De Beers cég ékszereire, a GULAG-szigetcsoport című Szolzsenyicin regény szerző által dedikált példányára, egy hatnapos indiai luxusutazásra, de arra is, hogy valaki vezethessen egy orosz tankot és még lőhessen is ágyújából.

Volt, akit az a lehetőség ragadott meg, hogy Boris Becker teniszcsillaggal annak mallorcai birtokán teniszezhessen, mást egy vezető brit dzsesszmuzsikus magánfellépése vonzott.

Elkelt az aukción 190 ezer fontért egy legújabb típusú Bentley kocsi, amely még csak októberben kerül majd a szalonokba. A Camper and Nicholsons Yachting LTD motoros jachtja 550 ezer fontért talált gazdára.

A legnagyobb érdeklődést kiváltó tétel egy Mihail Gorbacsovval annak Moszkva melletti dácsáján elköltendő vacsora volt: az 50 ezer fontos árat végül ketten megosztva adták érte: például Hugh Grant brit színész 25 ezer fontért látogathatja meg a volt szovjet államfőt.

A jótékonysági árverés résztvevői között volt több amerikai filmsztár, így Kevin Spacey, Kate Beckinsale és Joan Collins, továbbá Charlotte monacói hercegnő, Vivienne Westwood divattervező és Bono, a U2 együttes szólistája.

Az árverés bevétele a Raisza Gorbacsova Alapítványhoz kerül, amelyet 2006-ban hozták létre Angliában rákbeteg gyerekek támogatására. Az alapítvány által gyűjtött pénzből egyebek mellett épült egy Raisza Gorbacsováról elnevezett rákkórház gyerekeknek Szentpéterváron, de a szervezet különböző, a beteg gyerekek gyógyítását szolgáló projekteket is finanszíroz, például a szentpétervári központ munkájához szükséges gyógyszerek felkutatása területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását