2024. április 30. - Katalin, Kitti

Visszavenne a Fidesz a buliból

Intézkedési tervet fogalmazott meg a XI. kerületi Fidesz-frakció, miután Újbuda lakói régóta panaszkodnak a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyekre - közölte Sölch Gellért önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
2008. június 5. csütörtök 14:37 - Hírextra
Az intézkedési tervet azért fogalmazták meg, mert a XI. kerület lakói szerint ellehetetleníti életüket a három szórakozóhely tavaszi-nyári működése.

A sajtótájékoztatón a megjelent tiltakozó újbudaiak elmondták: leginkább a randalírozások, a hangos zene, az autórongálások és az egyéb károkozások zavarják őket. Legtöbbjük azon a véleményen van, hogy a szórakozóhelyeket be kellene záratni.

Sölch Gellért azonban úgy fogalmazott: nem a bezáratás az elsődleges cél, hanem hogy mindenki számára optimális megoldás szülessen.

Az önkormányzati képviselő szerint az intézkedési tervvel javítani kívánnak a budai hídfőnél működő szabadtéri szórakozóhelyek környékének rendben tartásán és közbiztonságán. Aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy a tervhez a XI. kerület önkormányzata biztosítsa az anyagi feltételeket - tette hozzá.

A tervezet tartalmazza - többek között - a környék heti négyszeri takarítását (beleértve a tömegközlekedési eszközök megállóit is), a közterület-felügyelet és a rendőrség folyamatos, személyes jelenlétét az adott területen, a zajszintellenőrzést, valamint a közterületi alkoholfogyasztást tiltó táblák kihelyezését is.

A Petőfi híd budai hídfőjénél található három szórakozóhely egyike, a Zöld Pardon a kiosztott sajtóanyagában arról ír, hogy felelősséget éreznek a környéken élők iránt éppúgy, mint a környezetükért.

Tájékoztatásuk szerint minden éjjel takaríttatják a járdákat, reggel pedig a parkokat; és kezdeményezik, hogy az önkormányzat engedélyezze: a környékre a szórakozóhely költségvetéséből közterületi kukákat helyezhessenek el.

Az írás szerint zajmérő eszközöket vásároltak, s ezekkel biztosítani tudják, hogy egész éjjel a határérték alatt maradjon a zene hangereje. A szórakozóhely bűnmegelőzési programot is indít, amelynek keretében tervezik egy térfigyelő rendszer kiépítését, biztonsági járőrszolgálat alkalmazását a környező parkban és utcákban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását