2024. április 26. - Ervin

Szülés után átszabva

A kisbaba felcseperedik, a mama cicije pedig megereszkedik. Ma már egyre többen fekszenek kés alá. A terhesség és a szülés komoly változással jár egy kismama életében, és nemcsak lelkileg, de fizikailag is.
2008. június 4. szerda 16:50 - Hírextra
Az anyuka hormonháztartása ugyanis teljesen felborul a terhesség alatt. Testén barna foltok jelennek meg, esetleg pattanások, emellett sötétebb lesz a haja, megnő a lábfej mérete is. Nagyon kevesen tudják gyorsan visszanyerni szülés előtti alakjukat. Sőt, van, akinek nem is sikerül.

- A testi változások a terhességgel kezdődnek, a szüléssel folytatódnak, és végül a szoptatással fejeződnek be. A legszembetűnőbb átalakulást azonban a mellek duzzadása és a testsúlygyarapodás okozza. A baba növekedése megnyújtja a hasat, ami szülés után nem annyira húzódik vissza. A mell is megereszkedik, csíkos lesz, esetenként kisebb, mint amilyen volt eredetileg – mondta Dr. Papp Péter plasztikai sebész.

A leggyakoribb szülés utáni műtét tehát a mell-, és a has plasztika. Ám nem szabad egyből az orvoshoz rohanni.

- A has plasztika, szülés után csak 1-2 évvel ajánlott, kivéve császáros szülés esetén. A melleket pedig szoptatás után körülbelül hat hónappal ajánlott plasztikáztatni. Ezek a szépészeti beavatkozások rutin műtétnek számítanak, a rizikójuk nagyon minimális. Ezen kívül a beavatkozás előtt az orvos minden kismamával elbeszélget arról, hogy tényleg akarja-e a műtétet, vagy ez csak egy hirtelen fellángolás. Célja az, hogy minden szülés utáni nő ismét nőnek érezze magát, és teste újra olyan legyen, mint amilyen a szülés előtt volt – mesélte a plasztikai sebész.

Az orvos arra is felhívta a figyelmet, hogy mielőtt szépészeti beavatkozásra készülnek, gondosan járjanak utána, hogy melyik szakembert választják. Nem feltétlenül az a legjobb, amelyik a legdrágább. Olyan orvost válasszanak, aki szimpatikus és sok referenciával rendelkezik.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását