2024. április 29. - Péter

Jó a nemzetközi vélemény a magyar nemzetbiztonságról

Okafogyottá váltak azok az aggályok, hogy a NATO-ban működő nemzetbiztonsági szolgálatok fenntartással fogadják a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) tavaly év végén kinevezett új főigazgatóját; kifejezetten pozitív és kedvező az NBH nemzetközi megítélése - kö
2008. június 3. kedd 18:06 - Hírextra
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok külkapcsolatairól Szilvásy György szakminiszter kedden számolt be a testület előtt. A testület ülésein - Laborc Sándor kinevezése ellen tiltakozva - tavaly december óta nem vesznek részt a Fidesz és a KDNP képviselői.

Tóth Károly emlékeztetett: az év eleje óta a NATO civil elhárító szolgálatainak közössége (NATO Special Commitee) elnöke az NBH vezetője, Laborc Sándor.

Szilvásy György az első féléves együttműködés tapasztalatairól adott számot a bizottságnak. A beszámoló szerint kimagaslónak értékelték Magyarország eddigi munkáját az első félévben, kifejezetten jó visszajelzéseket kap a szolgálat és az NBH vezetése - mondta. Hozzátette: ha az ellenzéki képviselők elolvassák a beszámolót, akkor véleménye szerint "minden akadály elhárult, hogy ősztől Simicskó István elnök úr vezesse az üléseket".

Laborc Sándor kinevezése ellen elsősorban azért tiltakozott a Fidesz és a KDNP, mert a főigazgató az egykori KGB-főiskolán tanult.

Laborc Sándor az amerikai kormány meghívására május végén hivatalos látogatást tett Washingtonban, ahol találkozott több amerikai kormányhivatal vezető tisztségviselőjével, köztük Kurt Volkerrel, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős helyettes államtitkárával, aki egyben az Egyesült Államok leendő NATO-nagykövete, valamint John S. Pistoleval, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóhelyettesével. A főigazgató sikeresnek ítélte látogatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását