2024. április 26. - Ervin

Lejárató kampányba fogott az MSZP?

A kisebbségi kormány és az MSZP is felismerte, hogy nem tudja elkerülni az előrehozott választást, ezért hazug lejárató kampányt indítottak - a Fidesz szóvivője így reagált arra, hogy hétfőn napirend előtt a parlamentben Orbán Viktor kiszivárgott beszéde
2008. június 2. hétfő 15:59 - Hírextra

"A kisebbségi kormány és a hátterét adó párt is nyilvánvalóan felismerte, hogy nem tudja elkerülni az előrehozott választást, ezért megindították kampányukat, amely kizárólag hazudozásból és az ellenfél lejáratási szándékából áll" - mondta Szijjártó Péter.

A parlamentben hétfőn napirend előtt Mesterházy Attila (MSZP) Orbán Viktor zárt körben elhangzott beszédét és a Stumpf István volt kancelláriaminiszter által említett közjogi elképzeléseket kifogásolta.

A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila felszólalása világosan megmutatta, mennyire telik a kisebbségi kormánytól: "mocskolódásra, hazugságokra és görcsös hatalomhoz ragaszkodásra".
Szijjártó Péter szerint a szocialista képviselő felszólalása hemzsegett a tárgyi tévedésektől és a hazugságoktól.

Mesterházy Attila többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktor a Magyar Gárda kapcsán a kiszivárogtatott részlet szerint azt mondta: úgy kell elbánni velük, mint ahogy Horthy Miklós elbánt a nyilasokkal; "adni nekik egy pofont és hazazavarni őket".

A szocialista frakcióvezető-helyettes elgondolkodtatónak nevezte, hogy Orbán Viktor Horthy Miklóshoz hasonlította magát. Hozzátette: a szerencsétlen párhuzam kiegészül a Stumpf István volt kancelláriaminiszter által kiszivárogtatott hatalmi centralizációról szóló közjogi elképzelésekkel, amelyek szerinte minden demokráciát féltő ember számára aggasztóak.

Leszögezte: ezek lényege, hogy "Orbán Viktor arcára formálják a köztársaságot", félprezidenciális rendszert alakítsanak ki, szélesebb jogkört és hosszabb mandátumot biztosítsanak a köztársasági elnöknek, szűkítsék az Országgyűlés hatáskörét és kétkamarás parlamentet hozzanak létre.

Mesterházy Attila azt mondta, a valódi párbeszéd előtt a kormány és az MSZP mindig nyitott volt, de ehhez tudni kellene, milyen megszorítást akar a Fidesz, milyen beruházást állítana le, milyen közjogi hatalmat akar, "talán kormányzóit?"

Szijjártó Péter ennek kapcsán feltette a kérdést: vajon milyen ügyben egyeztetett eddig a kormány az emberekkel, és kíváncsi volt-e a kabinet bárki véleményére az egészségügy átalakítása vagy a tandíj ügyében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását