2024. május 17. - Paszkál

Nyári szabadtéri játékok Tihanyban

Elkészült a Tihanyi Szabadtéri Játékok programja: július 4. és augusztus 16. között számos zenés-táncos produkciót, színházi előadást és koncertet láthatnak az érdeklődők a balatoni település szabadtéri színpadán - tájékoztatta Varga Róbert, a rendezvénys
2008. június 1. vasárnap 12:12 - Hírextra

Az idei tihanyi játékok programját is a könnyed nyári szórakoztatás jegyében állították össze; a rendezvénysorozat fő szervezője immáron ötödik éve Bujtor István színművész, aki jelenleg már a veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A Tihanyi-félsziget festői környezetben lévő szabadtéri színpadára fővárosi és vidéki színházak sikeres produkcióit hívták meg.

A július 4-i nyitányon a Hat hét, hat tánc című vígjátékot láthatják az érdeklődők Vári Éva és Kulka János előadásában, majd a Portugál című tragikomédia és a Volt öt évünk című musical kerül színre, ezután pedig egy vígjáték és egy komédia - a Társasjáték és az Oscar - érkezik Tihanyba.
Július végén a Leánykereskedő című vidám produkciót láthatják Tihanyban, majd Republic együttes koncertje következik - tájékoztatott a szóvivő. Varga Róbert elmondta: augusztus elején a Mindhalálig Beatles című koncertelőadás látható, fellép a Bikini együttes is, majd ír sztepptánc show is szerepel a programban.

Igazi nyári színházi csemegének ígérkezik augusztusban A szabin nők elrablása, az Edith Piaf és A szegény hekus esete a papagájjal című nagysikerű darabok tihanyi előadása.
A szóvivő ismertetése szerint a nézők többek közt olyan ismert művészeknek tapsolhatnak majd Tihanyban július 4. és augusztus 16. között, mint Almási Éva, Bence Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Malek Andrea, Vári Éva, Voith Ági, Benkő Péter, Dunai Tamás, Kamarás Iván, Koncz Gábor, Kulka János, Laklóth Aladár, Mikó István és Szilágyi Tibor.

A sajtófőnök közlése szerint a mintegy másfél hónapos programsorozat költségvetése 28 millió forint, melynek egy részét még elbírálás alatt lévő pályázati támogatásokból szeretnék fedezni, a további összegeket pedig szponzorok biztosítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását