2024. május 20. - Bernát, Felícia

A Fidesz szerint idén 25-30 százalékkal drágulhat a gáz

A szocialista kormány 2002-től eddig tíz alkalommal emelte a gáz árát, s várható, hogy idén még lesz gázáremelés; ennek eredményeként összességében csaknem 25-30 százalékos drágulás lesz év végéig - mondta a Fidesz szóvivője szombaton, Budapesten.
2008. május 31. szombat 13:24 - Hírextra
"Hosszú titkolózás és hazudozás után tegnap este jelentette be a kormány (...) az idei esztendő újabb drámai mértékű gázáremelését" - fogalmazott Szijjártó Péter sajtótájékoztatón, majd hozzátett: 2002-óta, amióta szocialista kormány van Magyarországon, a pénteki volt a tizedik gázáremelés.

"Volt, aki nagyon lassan mondta, volt aki csak egy interjúban említette, de tény, hogy a magyar embereknek azt ígérték: nem lesz gázáremelés. Volt olyan szocialista miniszterelnök, aki azt is megkérdezte, hány évre ígérje meg ezt Magyarországnak" - fogalmazott a politikus, aki az ígéretek kapcsán név szerint Gyurcsány Ferencet és Lendvai Ildikót említette.

Szijjártó Péter közölte: a sajtóhírek szerint ebben az évben még várható egy gázáremelés, és így idén 25-30 százalékos lehet a drágulás.

Amikor a kőolaj ilyen ütemben drágul, a kormány hogyan tudná megkímélni a gázáremeléstől a lakosságot? - kérdezte egy újságíró a Fidesz szóvivőjétől.

Szijjártó Péter válaszul azt mondta: Magyarország jelenlegi miniszterelnöke azt ígérte a magyar embereknek, hogy nem fogja emelni a gáz árát. Közölte: a kormánynak vannak kötelességei is, és ha vannak előre jól látható, Magyarország számára kedvezőtlen világpiaci folyamatok, akkor azokra a kormánynak fel kell készülnie. Mint mondta a kormánynak vannak "hatósági, költségvetési, de más eszközei" is az áremelkedések megfékezésére.

A szóvivő kifejtette: a mostani áremelés azért súlyos, mert ez az év az áremelésekről szól. Úgy vélte, ebben a helyzetben a gázár emelkedése drámai következményekkel járhat a családok egy része számára.

Szijjártó Péter szerint a pénteki döntés nem meglepetés, "a kisebbségi kormányzás egyenes következménye". Mint mondta, Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormánya képtelen megvédeni a családokat. Úgy vélte, a tegnapi döntés is azt mutatja, hogy a kisebbségi kormányzásnak véget kell vetni, a kisebbségi kormányzás az ország érdekeivel ellentétes.

"Orbán Viktor kiszivárgott beszédjéből kiderült a titkos program: ha a Fidesz kormányra kerülne, két év drasztikus megszorítás várna Magyarországra" - reagált Szijjártó Péter sajtótájékoztatójára az MSZP. Közleményükben hozzáteszik: színjáték tehát, hogy Szijjártó Péter a kormányon akarja elverni a port azért, mert a világpiacon drágul a gáz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását