2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyilkos zebrák

Budapest legveszélyesebb hetven gyalogátkelőhelyén péntektől a tanév végéig minden reggel rendőrök és polgárőrök felügyelik az iskolák közelében a forgalmat, és segítik a diákokat a biztonságos átkelésben - hangzott el a Róna utca és az Erzsébet királyné
2008. május 30. péntek 09:54 - Hírextra
Az elmúlt hetekben egyre több haláleset történt gyalogosátkelőn szerte az országban, a gyerekek pedig a vakáció közeledtével egyre figyelmetlenebbek, ezért a rendőrség és a polgárőrség fokozottan ellenőrzi a gyerekek, illetve az autósok közlekedését - jelentette be Bozsó Zoltán, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitányának rendészeti helyettese.

A részletekről szólva kifejtette, hogy a mintegy 100 rendőr és polgárőr fél nyolc körül jelenik meg a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél, és ahol jelzőlámpa van, ott felügyelnek, ahol nincs, ott átkísérik a gyerekeket, és a forgalmat is szemmel tartják. Tájékoztatása szerint ha egy gyalogos vagy autós szabályt sért, akkor a rendőrök bírságolni is fognak.

Zőlde Józsefné, a Jókai Mór Általános Iskola igazgatója hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy a rendőrök ezentúl az iskola előtti forgalmas csomópontban segítik majd az átkelést. Mint mondta, nagyon sok a szabálytalan autós, ami veszélyt jelent a gyerekekre nézve, s bár komoly baleset még nem történt, a rendőri jelenlétnek köszönhetően remélhetően már nem is lesz - fogalmazott az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását