2024. április 19. - Emma

Akciósorozat a hátrányos helyzetű gyerekekért

Gyermekek hónapja címmel a Fővárosi Önkormányzat akciósorozatot indít, amelynek keretében ingyenes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek - jelentette be Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes és Burány Sándor, a szoc
2008. május 30. péntek 17:08 - Hírextra
Burány Sándor elmondta: több ezer gyermek vehet részt júniusban a programokon, amelyek kivétel nélkül ingyenesek. A fiatalok sétát tehetnek az állatkertben, elmehetnek a Vidám Parkba, de lesz filmnézés és hajókirándulás is. Az akciósorozat egyik célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét arra: a hátrányos helyzetű gyerekekkel törődni kell.

Horváth Csaba elmondta, hogy a fővárosi gyermekvédelem 3.200 hátrányos helyzetű gyerekkel foglalkozik 32 önkormányzati fenntartású otthonban, míg családokhoz kihelyezve még mintegy 500 fiatalról gondoskodik a hivatal.

Hozzátette, hogy a gyermekvédelmi program évente többmilliárd forintjába kerül a fővárosnak és egy igazi sikertörténetnek számít, hiszen jelentős eredményeket értek el ezen a téren. Például az eddig 40-50 fős termekkel rendelkező otthonokat kisebbekre cserélték, így javítva a fiatalok esélyeit a beilleszkedésre - mutatott rá a főpolgármester-helyettes.

A főváros a gyermekvédelmi törvény előírásait már 90 százalékban teljesítette - közölte Horváth Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását