2024. április 28. - Valéria

Eladó az Amazonas?

Felkeltette a brazil nyomozóhatóságok figyelmét egy svéd üzletember, aki felvetette, hogy 50 milliárd dollárért meg lehetne vásárolni az Amazonas-esőerdő teljes területét.
2008. május 27. kedd 10:54 - Hírextra
Johan Eliasch, a Head sportszergyártó vállalat tulajdonosa 2006-ban és 2007-ben több alkalommal arra biztatott üzletembereket, hogy vásároljanak Amazonas-vidéki parcellákat, arra hivatkozva, hogy így lehetne megvédeni a területet a mezőgazdasági célokból folyó irtástól. Eliasch azt állította, hogy az egész őserdőt 50 milliárd dollárért meg lehet kapni - írta az O Globo című brazil újság hétfői számában.

Carlos Mincet, az új brazil környezetvédelmi minisztert megdöbbentette a hír, és azonnal vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A hírek szerint Eliasch üzleti érdekeltségei mellett Gordon Brown brit miniszterelnök környezetvédelmi tanácsadója, illetve alapító tagja a Cool Earth nevű civil szervezetnek, amelynek fő profilja az esőerdők védelme. Az O Globo értesülése szerint a Cool Earth ellen jelenleg is folyik vizsgálat, mert a szervezet állítólag már felvásárolt 160 ezer hektárnyi területet az Amazonas-vidéki Mato Grosso szövetségi államban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását