2024. április 20. - Tivadar

PDSZ és a leépítés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elfogadhatatlannak tartja a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényhez benyújtott egyik módosító javaslatot, amely a tömörülés szerint a közalkalmazotti létszám radikális csökkentését eredményezheti.
2008. május 26. hétfő 14:30 - Hírextra
Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: akár a százezres nagyságrendet is elérheti azoknak a közalkalmazottaknak a létszáma, akiket így "kiszervezhetnek".

A Magyar Bálint (SZDSZ) és Filló Pál (MSZP) által jegyzett, május 19-én kelt módosítás lehetőséget ad arra, hogy alapfeladatot ellátó dolgozók - így könyvtárosok, pedagógusok, gyermekvédelmi intézményben nevelők - kikerüljenek a közalkalmazotti körből.

A szakszervezeti vezető kifogásolta, hogy a javaslatról semmilyen előzetes egyeztetés nem volt, s reményét fejezte ki, hogy a parlament nem fogja azt elfogadni.

Hozzátette: levelet küldött valamennyi, közalkalmazottat képviselő szakszervezeti konföderációnak, hogy minél előbb tárgyaljanak e kérdésről. Mint elmondta, erre akár már kedden délelőtt lehetőség lesz, az Országos Közalkalmazotti Érdekegyeztető Tanács ülésén.

Az MTI kérdésére azt mondta: a közalkalmazottak védelme érdekében semmilyen törvényes eszköz alkalmazásától nem szabad visszariadni.

Kerpen Gábor kifogásolta az elbocsátott pedagógusoknak hirdetett Patrónus pályázati felhívást is. Mint mondta, előfordulhat, hogy így egy több diplomával rendelkező pedagógus, akit korábban elbocsátottak, patrónus pedagógusként csak 82 ezer forintot kap majd kézhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását