2024. április 29. - Péter

Adok-kapok a liberális és a szocialista párt között

Az SZDSZ Juhász Ferenc szocialista politikussal ellentétben úgy gondolja, hogy éppen az MSZP cselekszik pillanatnyi érdekek szerint, ahelyett, hogy Magyarország hosszú távú fejlődését tartaná szem előtt - írta Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője a Juhá
2008. május 26. hétfő 19:02 - Hírextra
Horn Gábor szerint az SZDSZ-t meglepte, hogy a szocialista párt elnökhelyettese, Juhász Ferenc egy internetes portálnak az MSZP kisebbségi kormányzásával kapcsolatban úgy nyilatkozott: a politika menetrendjét az SZDSZ pillanatnyi érdeke fogja meghatározni.

A nyilatkozatot a liberálisok amiatt is meglepőnek érzik, mert "Juhász Ferenc annak a pártnak a képviselője, amelyik aktuális politikai indíttatásból leállította az egészségügy reformját, rövid távú motivációtól vezérelve nem mer belevágni az adórendszer átalakításába, és nem mer elkezdeni egy jelenleg ugyan népszerűtlen, de hosszú távon a magyar gazdaság dinamikus fejlődését elősegítő kiadáscsökkentést".

"A kisebbségi kormányzás nem más, mint a Szabad Demokraták Szövetségének felruházása azzal a joggal, hogy eldöntse, mikor lesz előrehozott választás. Arról szól a történet, hogy az SZDSZ pillanatnyi érdeke fogja meghatározni a politikai menetrendet. Ha úgy ítélik, hogy készen állnak a választásra, akkor hamar lesz; ha nem, akkor később, vagy csak 2010-ben" - mondta Juhász Ferenc a stop.hu-nak adott, hétfőn megjelent interjúban.

Az MSZP elnökhelyettese szerint keresni kell a volt koalíciós partnerrel az együttműködés minden lehetőségét, amely biztosítja a kormányzáshoz szükséges támogatást és megteremti a parlamenti többséget. Ennek valószínű ára az SZDSZ politikai igényeinek részbeni kielégítése, olyan programelemek felvállalása, amelyeket az MSZP magától nem kezdeményezne. A régi típusú koalíciós együttműködésre aligha van esély - tette hozzá.

Juhász Ferenc arról is beszélt, hogy az MSZP-nek nincs szándékában félreállítani Gyurcsány Ferencet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását