2024. április 26. - Ervin

Dávid Ibolya: "Mi tudunk jobbat Orbán ötleténél"

Nem a nyugdíjasokat kell büntetni a szocialista-liberális kormányok rossz kormányzásáért. A sajtóban megjelent és nem cáfolt információk szerint a Fidesz elnöke – ha kormányra kerülne – befagyasztaná a nyugdíjakat mai reálértékükön.
2008. május 25. vasárnap 17:59 - Hírextra
Az MDF szerint ez a lépés súlyos társadalmi igazságtalanságot teremtene, hiszen a nyugdíjasok nem tehetők felelőssé az MSZP-SZDSZ kormányok kudarcáért.

Orbán Viktor vékony jégen táncol, amior a fiatalok és a szépkorúak egymás ellen fordításával generációk közötti háborút akar hirdetni. Az MDF álláspontja szerint azonban Magyarországnak nem újabb lövészárkokra, hanem egy új társadalmi szerződésre van szüksége, amelyben újraírjuk állam és állampolgár jogosultságait és kötelezettségeit. Ennek az új társadalmi szerződésnek tartalmaznia kell a nyugdíjrendszer átalakítását is.

Az MDF tud jobbat Orbán Viktor ötleténél és az is világos, hogy a jelenlegi kormány teljesen alkalmatlan az ország gondjainak megoldására. A Nemzeti Adószabadság Program (NAP) kidolgozása során az MDF szakértői megkezdték egy másik program írását is, amelynek során tételesen átvizsgálták a jelenlegi költségvetést és feltérképezték a felesleges kiadásokat. Az MDF-ben elkészült a takarékossági program első tervezete, amely szerint 1000 milliárd forintos mozgástér van a jelenlegi költségvetésben. A programot a szakértők véglegesítik, majd a párt hamarosan nyilvánosságra hozza azt és - a NAP-hoz hasonlóan - társadalmi vitára bocsátja.

Magyarország már megszenvedte Gyurcsány Ferenc hétről-hétről változó ötleteit: 48 pont, száz lépés, és még sorolhatnánk az értelmetlen és megalapozatlan kezdeményezések sorozatát. Most úgy tűnik, Orbán Viktor ötletei következnek. Egyik út sem járható. Programokra és közmegegyezésre van szükség, hogy kivezessük Magyarországot a szakadékból.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. május 26. 19:23
Mindenki a maga lovát dícséri.
liberal1
2008. május 25. 18:21
Olcsó demagógia. A Schmuck Andor Komcsi nagyvállalkozótól kapott pénz elég lesz arra, hogy Ibike frizuráját kifényesítsék, de a nyugdíjasok gondjainak enyhítésére akkor sem lenne elég, ha az MDF egyébként törődne a nyugdíjasok gondjaival.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását