2024. április 19. - Emma

Orbán Erdélyben

A Fidesz elnöke május 25-én Székelyföldre látogat, ahol előbb Sepsiszentgyörgyön vesz részt Kovács István unitárius lelkész igehirdetésén, majd Csíkszeredában szólal fel a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett Egyház, közösségépítés, autonóm
2008. május 24. szombat 15:40 - Hírextra
Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy Csíkszereda polgármestere a napokban Pro Urbe díjjal tüntette ki, elkerülendő azonban az ügy kampánytémává válását, a díj átvételére az önkormányzati választás után kerül majd sor.

A Fidesz elnökének székelyföldi programja Székelyudvarhelyen fejeződik be, ahol beszédet mond a Millenniumi Emlékoszlop avatási ünnepségén. Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke egy csütörtökön megjelent interjújában beszélt arról, hogy Orbán Viktor május 25-én az MPP vendége lesz Erdélyben.

Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke csütörtöki budapesti sajtóértekezletén annak a véleményének adott hangot, nem helyes, hogy fideszes politikusok az MPP mellett kampányolnak Erdélyben, a helyhatósági választások előtt.

Fontos, hogy hogyan vélekednek a magyarországi politikusok, de nekünk kell eldöntenünk, hogy merre megyünk, mert a mi életünkről van szó, és ennek a következményeit is mi viseljük. Az RMDSZ nem kért sem magyarországi, sem európai politikust, hogy kampányoljon a párt mellett - hangsúlyozta Markó Béla.

Romániában június elsején rendezik meg a helyhatósági választások első fordulóját. A második fordulóra június 15-én kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását