2024. április 19. - Emma

Kériék kikérik maguknak

Kikérik maguknak a Kéri László politológus vezette "Szerda esték" klub tagjai, hogy bárki politikai célokra használja fel összejövetelüket.
2008. május 24. szombat 13:59 - Hírextra
"Mi, akik ezen a magánbeszélgetésen részt vettünk, kikérjük magunknak, hogy bárki politikai célokra használja fel ezt az estét. A sajtóban egymásnak ellentmondó hírek, rosszindulatú kiszivárogtatások jelentek meg az estén elhangzottakról. Mivel ezen az estén szigorúan magánemberek beszélgettek, ezért nem vagyunk hajlandóak sem megerősíteni, sem cáfolni ezeket az információkat" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kéri László a távirati irodának elmondta: a 21 tagú klub, amelynek egykori média -és politológiaszakos diákok, volt tanítványai a tagjai, 1999 ősze óta rendszeresen tart beszélgetéseket a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. az elmúlt csaknem 10 évben több, mint százat rendeztek.

A közleményben szerint ezekre van, hogy hívnak vendéget, de van, hogy csak egymás között beszélgetnek, vitatkoznak a világról és az országról, amelyben élnek. A rendszeres szerda esti beszélgetéseken vendég volt már Göncz Árpád, Boross Péter, Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Navracsics Tibor, Stumpf István, Csurka István, Závada Pál, Korniss Péter és sokan mások, a közéletben vagy csak a saját szakmájában ismert emberek.

Mint írták, április 30-án, Orbán Viktort a Fidesz elnökét hívták meg, aki három órán keresztül volt a vendégük. "A beszélgetés kifejezetten jó hangulatú, nyitott és őszinte volt".

Kéri László az MTI-nek azt mondta, valószínű, hogy a Hírszerző portálon közzétett beszámoló hangfelvételen alapul, márpedig ezt a tudtuk nélkül készült, amit felháborítónak és elfoghadhatatlannak tartanak.

Orbán Viktor a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt a filmművészeti egyetemen tartott szűkkörű találkozón. A Fidesz elnöke a Hírszerző.hu szerint azt is mondta: ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva.

A portál információi szerint Orbán Viktor azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy "hülye, idióta, lássuk be", és erre a balatonőszödi beszédet hozta fel példaként, ami szerinte azt bizonyítja, hogy a kormányfő nem profi politikus, mint ő, hiszen egy profi politikust nem ragadhatnak el az indulatok, nem lehetnek érzelmei.

Orbán Viktor a Blikknek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában kijelentette, nem volt helyes, hogy durván beszélt a miniszterelnökről egy zártkörű beszélgetésen.
"Ha ki is csúszott a számon ilyesmi, nem volt helyes ilyet mondanom. Senkiről sem helyes ilyen durván beszélni" - mondta a politikus.

Az állami beruházásokról szólva a Blikknek adott interjúban Orbán Viktor úgy fogalmazott, azok nagy része nem más, mint "állami umbulda".

Úgy fogalmazott: "A következő kormánynak nincs választása, hogy akar-e tenni ez ellen valamit, vagy sem, hanem kötelessége kivizsgálni: hogyan eshet meg az, hogy egy 300 milliárdos beruházásnak a vége 5-700 milliárd forint". A beruházásokat meg kell csinálni, metróból is több vonal kellene - tette hozzá. Mint mondta, "azt kell megvizsgálni, hogy ilyen áron szabad-e folytatni az építkezéseket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását