2024. április 28. - Valéria

Kiadják a tanácsadói szerződéseket a képvieslőknek

"Arra utasítottam a BKV megbízott vezérigazgatóját, Balogh Zsoltot, hogy a közérdekű adatokról szóló törvény előírásainak megfelelően bocsássa Tarlós István Fidesz-frakcióvezető rendelkezésére a BKV-nak az AAM Zrt.-vel kötött összes tanácsadói szerződését
2008. május 21. szerda 18:34 - Hírextra

A főpolgármester elmondta, hogy az adott törvénynek megfelelően a képviselők hozzáférhetnek ezekhez az információkhoz. Eddig erre korlátozottan, egy titokszobában volt csak lehetőségük - tette hozzá. A törvényi szabályozásnak megfelelően ezek az adatok mások számára is hozzáférhetők lesznek - jegyezte meg.

Tarlós István Fidesz-frakcióvezető az MTI-nek elmondta, hogy üdvözli a főpolgármesternek ezt az intézkedését. Hozzátette, hogy az még jobb hír lenne, ha a főpolgármester arról is intézkedne: a BKV-nál szüntessék meg a titokszobákat, hogy a szerződéseket "ne dugdossák", illetve hogy ha válaszolna azokra a BKV-val kapcsolatos kérdésekre is, amelyeket interpellációban juttatott el hozzá.

"Ezt az intézkedését mindenesetre köszönöm". A frakcióvezető kifejezte reményét, hogy a megbízott BKV-vezérigazgatótól nem egy szűkebb, megkurtítottabb anyagot kap ahhoz képest, mint amit már megkaptak azoktól, akik közügynek tekintik a BKV ügyeit - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását