2024. május 2. - Zsigmond

11 diákot ért villámcsapás

Egyszerre 11 egyetemistát küldött kórházba egyetlen villámcsapás Voronyezsben: közülük öten csütörtökön még a kardiológián, négyen az intenzív és ketten az égési osztályon feküdtek, egy közepesen súlyos, a többi kielégítő állapotban volt.
2008. május 15. csütörtök 21:48 - Hírextra

Voronyezsben a helyi egyetem stadionjában éppen szpartakiádot tartottak kedden, amikor délutánra elsötétedett az ég, zuhogni kezdett az eső, villámlott és dörgött, de a versenyeket folytatták.

A stadion területén lévő kis nyírfaligetben 11 fiatal gyűlt össze, közülük többen versenyre készültek, a többiek csak szurkolni jöttek.

Ekkor csapott egy villám abba a nyírfába, amelynek közelében álltak, de ezt az érintettek csak utólag tudták meg a kórházban: mindannyian összeestek, mintha lekaszálták volna őket, többeknek megbénultak a végtagjai. A bénulások azóta elmúltak, a kardiológián lévőket megfigyelés alatt tartják, mert az ilyen traumának a szívre gyakorolt hatásai később is jelentkezhetnek, de az égési sebek fájdalmasak és nehezen gyógyulnak.

Mindenesetre a szakértők szerint furcsa az eset. A fa, amelynek a villámcsapás letépte a kérgét, egy ligetben állt, s még alacsonyabb is volt a környező fáknál, de egészen közel egy magas gyárkéményen egy villámhárító is van. Az orvosok is úgy vélik, hogy a fiatalok a ligetben elvben teljes biztonságban voltak, de a természet nem mindig rendeli alá magát a szabályoknak...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását