2024. május 8. - Mihály

Baresi változásokat jósol

Franco Baresi, az AC Milan korábbi világklasszis futballistája szerint klubjánál komoly változások várhatóak, igaz, előbb az Udinese elleni bajnokira kell koncentrálni, mivel vasárnap dől el, hogy a gárda a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, vagy c
2008. május 14. szerda 21:29 - Hírextra
"Úgy gondolom, a fiúk átérzik ennek a mérkőzésnek a súlyát és meg is fogják nyerni, de sajnos nem a saját kezükben van a sorsuk" - nyilatkozta az MTI-nek az 1977 és 1997 között csak a Milanban szerepelt, 48 éves Baresi, aki jelenleg a Milan U19-es csapatát irányítja. Ő egyike azon keveseknek az európai klubfutballban, akinek számát - azaz a 6-ost - visszavonultatták.

Az AC Milan Junior Camp magyarországi népszerűsítése miatt Budapestre érkezett védő szerint elkerülhetetlen, hogy a csapatban - amely a tavalyi BL-diadalt követően erre a szezonra már nem tudott megújulni - ne legyenek komolyabb változások:

"Szerintem a vezetőség biztosan igazol néhány igazi sztárt" - tette hozzá Baresi, aki gyakorlatilag mindent megnyert egyesületével: hatszor volt olasz bajnok (1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996), háromszor nyert BEK-et, vagy Bajnokok Ligáját (1989, 1990, 1994). A válogatottal már nem volt ilyen szerencséje, miután az 1990-es olaszországi világbajnokságon bronzérmet nyert, négy évvel később az Egyesült Államokban pedig a brazilok elleni döntő büntetőpárbajában hibázott és ezüstérmes lett.

"Rengeteg fantasztikus futballistával játszhattam együtt, de ha valakit meg kellene nevezni, akkor elsősorban Marco van Bastent és Ruud Gullitot említeném" - nyilatkozta újságírói kérdésre a 81-szeres válogatott klasszis.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását