2024. április 26. - Ervin

Itt a nyár

Kedden sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből főként északon, északkeleten várható helyenként záporeső, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is
2008. május 13. kedd 07:20 - Hírextra
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, néhol kissé hidegebb is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 26 fok között várható.

Kontinensünk nagyobb részén felhőoszlató hatású, leszálló légmozgások alakítják az időjárást, ezért sokat süt a nap, csendes az idő. A Földközi-tenger nyugati medencéjében ugyanakkor egy gyengülőben lévő ciklon hatására sok a felhő, és többfelé esik az eső. A Skandináv-félszigeten és a Fekete-tengertől északra is ciklonok és frontjaik okoznak változékony időt. A felsorolt területeken kívül említést érdemlő csapadék csupán Fehéroroszország térségében hull, ahol kedvezők a feltételek záporok, zivatarok kialakulására. A hőmérséklet csúcsértéke Kelet-, Délkelet-Európában és a Földközi-tenger nyugati medencéjének tartósan csapadékos területein általában 15 és 21 fok között alakul. Ennél hidegebbet mérnek a Skandináv-félsziget északi felén és Oroszország legészakibb tájain.

Európa többi részén 21, 26 fok a jellemző délutáni hőmérséklet. A Kárpát-medencében folytatódik a jobbára napos idő, kedden egy-két fokkal tovább erősödik a nappali felmelegedés, emellett főként északkeleten záporok, zivatarok is kialakulhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását