2024. április 27. - Zita

Párbeszéd a Duna felett

Rendkívüli párbeszéd veszi kezdetét május 16-án: a Dunakanyar bal és jobb parti települései ülnek egy asztalhoz, hogy közös dolgaikról, a Dunáról, a Duna menti települések, az ott élő emberek jelenéről és jövőjéről beszélgessenek, vitázzanak.
2008. május 8. csütörtök 10:18 - Hírextra
A BAL és JOBB parti települések a Dunáért, a Környezetért, az Emberért konferencia címe és helyszíne jelképes utalás arra, hogy a középen fekvő Szentendrei-sziget egyúttal egy "hídverési" kísérletre is lehetőséget teremt. A rendezvény védnöki tisztét elfogadva Fodor Gábor és Turi Kovács Béla egykori miniszterek maguk is ezt a szándékot erősítik.

A konferenciának május 16-án a Szentendrei-szigeten Horányban a Regatta Üdülőközpont ad otthont. Az érintett települések polgármesterei mellett a térség nagy szolgáltatói is megszólalnak, így például a MAHART Passnave és a Duna-Ipoly Nemzeti Park, illetve a főtámogató Fővárosi Vízművek. A társaság nemcsak mint néhány érintett település vízszolgáltatója, hanem mint a szigeten található, 2 millió ember ivóvíz-ellátását biztosító vízbázis kezelője is kiemelt feladatának tekinti a térség környezetvédelmét és távlati fejlesztési terveit.

A Mahart Passnave 16-án 11 órakor hajót indít a helyszínre. A Dunakanyar szerelmesei térítésmentesen utazhatnak meghallgatni a vitát.

Az előzetes jelentkezések alapján látható,hogy az érintett települések vezetői mellett, sok vállalat,és civil szervezet is megjelenik majd a rendezvényen.

Vita várható, de ez nem baj.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását