2024. április 27. - Zita

Fotópályázat civileknek

Lezárult a Canon első nemzetközi fotópályázatának nevezése; a versenyben résztvevő 2263 magyarországi pályaműre május 18-ig, vasárnapig lehet szavazni az interneten. A fotópályázatra 18 európai országból jelentkezhettek a hobbyfotósok, akik négy kategóriá
2008. május 8. csütörtök 07:14 - Hírextra
Összesen 51 036 fénykép, köztük 2263 magyarországi pályázat verseng a nyereményekért. A legkedveltebb kategóriának nemzetközi szinten a tájkép bizonyult 23 676 pályaművel, a sort pedig a portré kategória folytatja 15 229 nevezéssel.

A fotókra egy rövid regisztrációt követően május 18-án éjfélig bárki szavazhat a http://www.canon-europe.com/amegbizas honlapon. Tetszőleges számú fényképre lehet voksolni, ugyanakkor egy fotóra szavazónként csak egy érvényes szavazat adható le - tudatta közleményében a Canon.

A közönségszavazás nyomán a kategóriánkénti tíz legtöbb szavazattal díjazott pályaműből választja ki a nemzetközi zsűri az országos kategórianyerteseket. Az országos elődöntőket követően az egyes országok kategórianyerteseit nemzetközi viszonylatban is összehasonlítja a Vicki Couchman elismert sajtó- és portréfotós által vezetett szakértőkből álló testület.

A döntőt június 22. és június 27. között rendezik meg Bécsben, amelyre a kategóriák legjobbjai, az egyes országok döntősei közül kategóriánként két fő, azaz összesen nyolc versenyző kerülhet be. Ők kieséses versenyben küzdenek meg egymással, aminek eredményeképpen
a zsűri kiválasztja a nemzetközi kategórianyerteseket.

A négy nemzetközi kategórianyertes fődíjként lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen egy fényképészeti megbízáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását