2024. március 29. - Auguszta

Siófok, a nyár fővárosa

Váltófutással viszik majd vissza Siófok, a "Nyár fővárosának kulcsát" olimpikonok, sportolók, művészek a Balatoni Pünkösdi Szezonnyitóra; a kulcsot Balázs Árpád Siófok polgármestere kedden adta át Bosznai Károlynak, a Symbol Budapest marketingvezetőjének
2008. május 6. kedd 18:01 - Hírextra
Bosznai Károly elmondta: négynapos budapesti rendezvénysorozatukkal "Siófok előretolt bástyája" szeretnének lenni, színvonalas szórakozást és időtöltést kínálva az érdeklődőknek. A programsorozat záróeseményeként, péntek este 10 órakor indul Balaton megszállottjainak stafétafutása Siófokra. A "Nyár fővárosának kulcsát" Bús Balázs, Óbuda polgármestere indítja útjára, melyet olimpikonok visznek le Siófokra váltófutással, s szombat délelőtt 11 órára érkeznek meg a pünkösdi szezonnyitóra.

A négynapos rendezvénysorozat részeként a Symbol Art Galériában látható a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ Emlékházának képzőművészeti anyagából összeállított tárlat, amely szerdától jövő hét keddig tekinthető meg. A kiállításon Szinyei Merse Pál, Csók István, Szőnyi István, Mészöly Géza, Borsos Miklós alkotásai láthatók. Az érdeklődők este részt vehetnek az Apáti Dixieland Band koncertjén, Siófok legrégibb, országosan ismert jazz-zenekarának örömkoncertjén.

Németh Gábor, a Siófoki Művészeti Iskola igazgatója és Tieger Tímea énekesnő bárzenével szórakoztatja szerdán a látogatókat, mintegy zenével fűszerezve a vacsorát. Pénteken a Blokk zenekar, Siófok legsikeresebb bulizenekara táncoltatja meg Budapestet.

Siófokon a "Nyár fővárosának kulcsa" átadásával nyitják a pünkösdi szezont, szombat-vasárnap szórakoztató műsorok várják az érdeklődőket a Kikötő rendezvényterén, hétfőn Vincze Lilla koncertjére kerül sor a Makovecz Imre által tervezett evangélikus templomban.

A "Siófolk hétvége" június 27. és 29. között várja a látogatókat nagy vásári forgataggal, népi komédiásokkal, autentikus folkprogramokkal a Jókai parkban és környékén. Siófok Fő terén rendezik az V. Jazz Fesztivált július 17. és 19. között, majd sor kerül az I. Kodolányi Nemzetközi Egyetemi Jazz Versenyre is, a világon egyedülálló módon főiskolások részére, július 21. és 26. között. A nemzetközi zsűrivel létrehozott jazz erseny, az elő- illetve középdöntő a Színházteremben zajlik, pénteken este a zsűri örömkoncertjét, szombaton este a győztesek gáláját hallhatják a vendégek a Fő téren.

Az ország egyik legrangosabb szépségversenyét, a 10. Miss Balatont augusztus 8-án rendezik a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.

A Verda-napok Fesztivált augusztus 9-én és 10-én tekinthetik meg az érdeklődők a Siófok-kiliti repülőtéren, a házigazda az Autós-Guru, Winkler Róbert lesz. A Bor és kenyér ünnepét augusztus 16. és 20. között színes népünnepély köszönti, melyre a neves hazai pincészetek képviseletével, mesteri helyi pékekkel közösen, kézművesekkel körbefogott borudvarban kerül sor a hajóállomásnál. Siófok augusztus 20-án a Bánk bán koncertjellegű előadásával, zárásként pedig a vidék legnagyobb tűzijátékával várja a vendégeket - tájékoztatott Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

Siófok Express névvel a Máv-Start Zrt. június 21-től augusztus 24-ig minden szombaton és vasárnap különvonatot állít be menetrendjébe Budapest-Déli pályaudvar - Budapest-Kelenföld - Székesfehérvár - Szabadisóstó - Szabadifürdő mh. - Siófok útvonalon. A vonat 8 óra 15 perckor indul a Déli pályaudvarról, és 10 óra 10 perckor érkezik Siófokra, visszaútban pedig 18 óra 40 perckor indul Siófokról és 20 óra 48 perckor érkezik Budapestre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását