2024. április 27. - Zita

Kreatív feladatok a rutinpályán

Felmérni és hiba nélkül teljesíteni. Rutinból megoldani, mert az érzékszervekre gyakran nem lehet hagyatkozni. Ez nemcsak a "Keressük a BKV legjobb felszíni közösségi közlekedési járművezetőjét!" elnevezésű versenyen, de a városi közlekedésben is nap, min
2008. május 3. szombat 15:26 - Hírextra
Április közepén, a Kőbányai Forgalmi Szolgálat telephelyén, a BKV Zrt. legügyesebb járművezetői versengtek a legjobb járművezető címéért. Trolibusz-, busz- és villamos-vezetők vették sorra a rutinpálya kreatív, ugyanakkor rendkívül bonyolult akadályait és adtak számot elméleti tudásukról is. A verseny szervezői olyan szimulációs feladatokat találtak ki, melyekkel leszűrhető, hogyan tudják megoldani a vezetők a nehéz közlekedési helyzeteket. Legfontosabb követelmény természetesen az volt, hogy az utasok mindvégig biztonságban legyenek és a járművekben ne keletkezzen anyagi kár.
Azok a járművezetők jelentkezhettek a BKV Zrt. háziversenyére, akik az elmúlt évben balesetmentesen közlekedtek, és több hónapon keresztül teljesítették a selejtező elméleti feladatait. Mivel a BKV Zrt.-nek az utasok elégedettsége a legfontosabb, így a versenyzők csak azok közül kerülhettek ki, akikre nem érkezett az utasoktól panasz.

Az 54 versenyző mindegyike hivatásának tekinti munkáját és sokan közülük a vetélkedő visszatérő résztvevői. A megbecsülést minden járművezető megérdemli, hiszen gyakran kell bonyolult közlekedési helyzetekben gyors megoldást találniuk, az utasok biztonságát szem előtt tartva.
Az országos megmérettetésre május 17-én, Nyíregyházán kerül sor, azaz a felkészülési időszak utolsó szakasza zajlik már. A BKV Zrt. legjobbjainak a döntőn lehetőségük lesz megmutatni, hogy országos viszonylatban is kiemelkedők.

Ez az országos verseny a BKV Zrt. házi rendezvényéből nőtte ki magát. A fővárosi cég szakemberi 15 éve állították fel először az akadálypályát, és ekkor kezdődött a ma már komoly hagyományokkal rendelkező megmérettetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását