2024. május 6. - Ivett, Frida

Ingyenes tárlatvezetés a Nemzeti Galériában

Tárlatvezetéssel is megtekinthetik a látogatók szombaton a Mátyás király öröksége című kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában; a kiállításra megváltott belépőjeggyel a részvétel ingyenes.
2008. május 1. csütörtök 13:58 - Hírextra
A tárlatvezetések 11.00 és 15.00 órakor indulnak, a Mátyás király öröksége című kiállítás nyitva tartása alatt további négy szombaton hirdet a galéria ingyenes tárlatvezetéseket, május 17-én, 24-én, június 7-én és 21-én - tájékoztatta Miklós Léna sajtóreferens az MTI-t.

A Magyar Nemzeti Galéria március 29-e óta látható "Mátyás király öröksége – Késő reneszánsz művészet Magyarországon a 16–17. században" című kiállítása a Mátyás király nevével összeforrt reneszánsz kor művészetével, s annak utóéletével foglalkozik.

A nagyszabású tárlat egyrészt bemutatja a késő reneszánsz művészet hazai történetét a Jagelló-kortól a 17. század végéig, másrészt értelmezi a korszakot a kora újkor kultúrájának egészében.

A mintegy 450 kiállított műtárgy között a látogató megcsodálhat frissen restaurált táblaképeket, kódexeket, címeres nemesleveleket, festményeket, iparművészeti alkotásokat, ötvöstárgyakat, fazekas munkákat és liturgikus tárgyakat.

A kiállítás kiemelkedő alkotásai a frissen restaurált táblakép-sorozatok, a késő középkor legfontosabb és leglátványosabb képzőművészeti műfajának, a táblaképekkel, szobrokkal díszített szárnyasoltár-művészetnek fennmaradt darabjai. Több műremeket frissen restaurálva, először láthat az érdeklődő nagyközönség.

A Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Magyarországon a 16-17. században címet viselő tárlatot a Reneszánsz Év keretében, a "4x4 a reneszánszról" című sorozat részeként rendezték meg, július 27-ig látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását