2024. május 3. - Tímea, Irma

Hepatitiszt kaptak a palackozott víztől

A palackozott ivóvizek országos ellenőrzését rendelték el Kínában, miután Kujcsou (Guizhou) tartományban mintegy háromszáz ember hepatitisz A vírussal fertőződött meg.
2008. április 29. kedd 09:03 - Hírextra

A délnyugat-kínai tartomány Kujjang (Guiyang) városában az egyik helyi gyártó műanyag hordóban árusított ivóvizétől mintegy háromszázan, többnyire diákok fertőződtek meg. A kínai Egészségügyi Minisztérium és a helyi kormányzat szakembereiből álló vizsgálócsoport szerint a helyi üzemből február vége és március eleje körül került ki az erősen fertőzött ivóvíz.

A vizsgálat megállapította, hogy a Zhuyuan márkanevű ivóvíz gyártói nem rendelkeztek a megfelelő sterilizálási eljárásokkal, az így készült palackozott termékek pedig nem feleltek meg a higiéniai követelményeknek.

A kifogásolt termékek azonnali ellenőrzését, és a gyártó, azaz a Guiyang Nanming Natural Mineral Drink termékeinek azonnali visszahívását rendelték el.

Kujjang városban összesen 336 hepatitisz A vírusfertőzésről érkezett jelentés, közülük 299 esetben már biztosan pozitív lett az eredmény.

Pekingben a fertőzéssel összefüggésben közegészségügyi figyelmeztetést egyelőre nem adtak ki - mondta a városi közegészségügyi hivatal munkatársa hozzátéve, hogy a palackozott vizek évente kétszer, - mielőtt a fogyasztókhoz kerülnének - szúrópróbaszerű ellenőrzésen esnek át.

Az olimpiára készülő Pekingben egy olyan projektbe kezdenek, amelynek eredményeként augusztusig minden palackozott ivóvizet egyedi elektronikus azonosító jellel látnak el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását