2024. május 3. - Tímea, Irma

Éjszaka még dolgoztak az új kormányon

Délben jelenti be a kormányátalakítást a miniszterelnök; a változásokról vasárnap késő este több órán keresztül tárgyaltak az MSZP vezetői - tudta meg az MTI.
2008. április 28. hétfő 09:43 - Hírextra
Az MTI információi szerint Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter lesz az összevont fejlesztési és gazdaságpolitikai tárca vezetője. Új minisztériumot hoznak létre a gazdaságélénkítésre, ide tartozik majd az infrastruktúra is. A Hírszező.hu úgy tudja, ennek vezetője Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója lesz. Az MTI információi szerint várhatóan létrejön a kormány fejlesztési kabinetje is, és a kutatás-fejlesztésre új tárca nélküli miniszteri posztot hoz létre a kormányfő.

A távirati iroda információi szerint - ahogy az várható volt - az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül.

A Hirszerző úgy tudja, a szociális és munkaügyi tárcát Szücs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese veszi át Lamperth Mónikától, a környezetvédelmi miniszter pedig az MSZP Pest megyei elnöke, Szabó Imre lesz.

A parlament egyetlen függetlenként, a Somogyért Egyesület színeiben bejutott képviselője, Gyenesei István váltja Bajnai Gordont az önkormányzati tárca élén.

Az MTI vasárnap írt arról, hogy a miniszterelnök - az önálló MSZP kormányzás jegyében - nagyléptékű kormányátalakítást tervez.

A kormányfő este az ATV-ben úgy fogalmazott: ez lesz az első jelentős kormányátalakítás, a korábbi átalakítások csak kiigazítások voltak. Hangsúlyozta, a kormányátalakítás fő célja az, hogy a gazdaságpolitika központjába állítsa a fejlesztési ügyeket.

A kisebbségi kormányzás miatt jóval több egyeztetésre lesz szükség, mint korábban, ezért - az MTI információi szerint - újra két államtitkár lesz a minisztériumokban. Ezzel kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: azon valóban gondolkodnak, hogy egy-egy tárcánál több államtitkár legyen, viszont máshol pedig megszűnnek ezek a posztok, tehát összességében nem lesznek többen.
Mint mondta, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testületben dolgozó öt államtitkári posztot - a kormányátalakítás miatt - a minisztériumokban fel lehet használni.

Gyurcsány Ferenc beszámolt arról is, hogy a tárcáknál a szakállamtitkárok egyikét főtitkárként megbíznák a koordinációs feladatok ellátásával. A főtitkár lenne az államtitkár helyettese - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását