2024. április 26. - Ervin

Brüsszelbe megy a Magyar Alföld

Kecskemét csatlakozik Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő javaslatához, melynek értelmében a Dél-Alföld régió megyéi, valamint Békéscsaba, Hódmezővásárhely és Kecskemét megyei jogú városok közösen érdekképviseleti és információs irodást nyitnak Brüs
2008. április 24. csütörtök 16:36 - Hírextra
Zombor Gábor (Fidesz) polgármester elmondta: Brüsszelben jelenleg több mint 350 regionális, térségi, városi iroda és tízezer lobbista dolgozik, ezért fontosnak tartja hogy Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyének, valamint a csatlakozó városoknak is legyen képviseletük.

A polgármester ígéretesnek nevezte, hogy a szerbiai Vajdaság és a romániai Bánát hasonló irodát készül nyitni, mely határon átnyúló együttműködési lehetőséget kínál.

Emlékeztetett arra: a WestPannon néven már működik iroda Brüsszelben, amelyet nyugat-magyarországi települések és megyék nyitottak.

A tervek szerint, az irodát egy közösen létrehozott non-profit, közhasznú jogállású korlátolt felelősségű társaság működteti, mely az alapítók közös tulajdonát képezi.

A képviselet feladata a délkelet-magyarországi megyei, térségi, városi, községi, társadalmi projektek, programok elfogadásának és végrehajtásának európai eszközökkel történő elősegítése.

Zombor Gábor beszámolt arról: az eddigi tárgyalások szerint Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye, továbbá Békéscsaba, Hódmezővásárhely és Kecskemét megyei jogú városok nonprofit, közhasznú jogállású korlátolt felelősségű társaságot hoznak létre Délkelet-magyarországi Iroda Non-profit Kft. néven.

Hódmezővásárhely és Békéscsaba közgyűlései már meghozták az alapítást elhatározó döntéseiket, a többi érintett várhatóan április végén dönt az alapításról.

Brúszel László, az ellenzékben lévő MSZP frakcióvezetője nem javasolta a közös iroda nyitásáról szóló előterjesztés elfogadását, mert véleménye szerint Szeged városa csatlakozása nélkül nem lesz működőképes az elképzelés.

Zombor Gábor válaszként elmondta: Szegedet is megkereste Becsey Zsolt képviselő ötletével, de a város vezetése nem kívánt az együttműködésbe bekapcsolódni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását