2024. július 20. - Illés

33 ezer fontért kelt el a túlélő jegye

Egy amerikai gyűjtő vette meg a Titanic utolsó túlélőjének jegyét egy szombati nagy-britanniai árverésen. A jegy 33 ezer fontért (10,5 millió forintért) kelt el.
2008. április 20. vasárnap 09:46 - Hírextra

Lillian Asplund, aki 2006-ban hunyt el 99 éves korában, az utolsó túlélő volt, aki emlékezett az óceánjáró katasztrófájára, a többiek a baleset idején túl fiatalok voltak ahhoz, hogy vissza tudták volna idézni a történteket.

Asplund 5 éves volt, amikor az Angliából New Yorkba tartó Titanic első útján jéghegynek ütközött. Édesapja és három testvére a hajótörés 1500 halálos áldozata között volt.

Asplund jegye 33 ezer fontért (10,5 millió forintért) kelt el - közölte Andrew Aldridge becsüs.

Asplund gyűjteményének másik becses darabja volt apja zsebórája, amely akkor állt meg, amikor a Titanic 1912 áprilisában elsüllyedt. Aldridge elmondta, hogy a mutatók 2 óra 19 perckor álltak meg, amikor Carl Asplund a vízbe esett, néhány másodperccel azelőtt, hogy az óceánjáró elmerült az Atlanti-óceán északi részén. Az órát egy svéd gyűjtő vette meg 31 ezer fontért (9,8 millió forint).

Asplund 364 darabból álló gyűjteménye szombaton került kalapács alá. A tárgyakat korábban Asplund massachusettsi házában őrizték, és sohasem láthatta még őket a nagyközönség.

Az Asplund-család - a szülők, Carl és Selma, valamint öt gyermekük - Svédországból utaztak új hazát keresni a Massachussets állambeli Worchesterbe. Lillian, a legkisebb testvére, Felix és az édesanyja túlélte a katasztrófát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását