2024. május 9. - Gergely

Elindult néhány villamos

Néhány BKV-járat a sztrájk ellenére elindult péntek reggel a fővárosban: a Hungária körúton az 1-es villamos, Kispesten a 42-es villamos jár, fél nyolckor pedig a Nagykörúti villamosok közül is elindítanak néhányat - közölte a BKV.
2008. április 18. péntek 07:45 - Hírextra
A BKV szerint a 4-6-os villamos vonalán hat Combino közlekedik 7.30-tól, Budán a 18-as villamos négy szerelvénye jár a Gellért tér és Hűvösvölgy között, valamint Kispesten a 42-es villamosból is néhány szerelvény szállít utasokat. Emellett az 1-es villamos vonalán nyolc szerelvény közlekedik.
Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azt mondta, hogy minden BKV-alkalmazott beérkezett munkahelyére, szerinte a sztrájk támogatottsága 95 százalék feletti.

Hozzátette: egyetlen buszvezető sem vette fel a munkát, néhány villamosvezető viszont igen.

A sztrájkbizottság egyik szóvivője szerint nagy veszélyt jelent a forgalomban, hogy az 1-es villamosokat forgalmi tisztek vezetik péntek reggel. Bartha Pál, a köztelevízió Nap-kelte műsorában felháborítónak nevezte az esetet.

Azt közölte, tudomásuk szerint olyan forgalmi és zavarelhárító tiszteket rendeltek be a villamosok vezetésére, akiknek nincs gyakorlatuk ebben, mint mondta, "nagyon keveset vezettek villamost".
Bartha Pál szerint "komoly veszélyhelyzetet teremtenek ezzel". A történtekért a szóvivő szerint Somodi László, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese a felelős. Mint mondta, tiltakozni fognak, mert álláspontjuk szerint ilyen utasításokat nem lenne szabad kiadni.

Korábban a média beszámolt arról, hogy péntek reggel elindult az 1-es villamos, ám azon alig láttak utasokat, hiszen senki nem jelezte, hogy a járművek elindulnak a Hungária körúton.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását