2024. május 2. - Zsigmond

Veszélyes anyagok az utakon

Porított adipinsavat szállított és felborult egy ukrán nyerges vontató csütörtökön délelőtt Lenti közelében, a Magyarországon veszélyes anyagnak minősülő szállítmány azonban nem került a környezetbe. Válogatás a hasonló magyarországi balesetekből 2005 óta
2008. április 17. csütörtök 15:18 - Hírextra

2005. március 3. - Felborult egy kamion az M0-ás úton, az M0-M5-ös autópálya-csomópontnál. A baleset következtében nagy mennyiségű olaj folyt az úttestre. 

2005. június 28. - Egy veszélyes anyagokat szállító tartálykocsi borult árokba Érdnél, a 6-os úton. A borulás következtében a 15 tonna, három különböző veszélyes anyagot tartalmazó tartály nem sérült meg, azonban kismennyiségű lakkbenzin szivárgott ki az útra.

2005. december 21. - Ezer liter hypo folyt ki egy teherautó tartályából a baranyai Gödre közelében, amikor a jármű az útról letérve az árokba hajtott.

2006. július 26. - Nagy mennyiségű hígító folyt ki a 81-es főúton Mór térségében annak a következtében, hogy két tehergépkocsi ütközött egymásnak és az egyik felborult.

2006. december 18. - Felborult egy veszélyes anyagot szállító kamion a 4-es számú főút Nyírbogdány és Nyírtura közötti szakasza és a Nyíregyházát elkerülő keleti főútrész kereszteződésében.

2007. április 25. - Hidasnémeti és Gönc között egy kanyarban felborult egy szlovák kamion, amely 22 tonna nitrit-acidot szállított. Az 53 százalékban salétromsavat tartalmazó anyag a
töltőszelepek környékén szivárgott a tartályból. A járműben utazó két ember egyikét könnyebb, a másikat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

2007. október 29. - Füzesabony és Mezőkövesd között, az M3-as autópályán összeütközött egy másik teherautóval és kigyulladt egy parafint szállító tartálykocsi, majd még két személygépkocsi is
beléjük rohant. A baleset több halálos áldozatot és számos sérültet követelt.

2007. november 22. - Felborult egy metanolt szállító teherautó Solymár külterületén egy körforgalomban; a robbanásveszély miatt a 10-es számú főutat átmenetileg lezárták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását