2024. április 27. - Zita

Új emberek az ellenőrző testületben

Heteken belül teljesen kicserélődik a Magyar Rádió Közalapítvány Ellenőrző Testülete (ET), miután Mészáros László elnök a közelmúltban bejelentette: lemond tisztségéről.
2007. szeptember 13. csütörtök 14:42 - Hírextra

"Vállaltam egy olyan feladatot, amely nem fér össze ezzel a tisztséggel" - nyilatkozta az MTI-nek leköszönő ET-elnök, annyit árulva el, hogy egy könyv- és lapkiadással foglalkozó cég ügyvezető igazgatói posztját foglalja el, a két feladat együttes vállalását pedig tiltja a médiatörvény.

Mint mondta, távozásáról még előző hónapban tájékoztatta Szili Katalin házelnököt. Az Országgyűlés elnöke csütörtökön beszélt a sajtónak arról: javaslatot vár a frakcióktól a Magyar Rádió Közalapítványának Ellenőrző Testülete elnöki posztjára, mivel Mészáros László szeptember 30-án távozik posztjáról.

A háromtagú testületbe a kormányoldal által bejuttatott Marosi Györgyöt korábban kuratóriumi taggá választották, míg Regős Sándor ellenzéki delegált néhány hónapja elhunyt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását