2024. április 29. - Péter

Emlékmű a kóbor krokodiloknak

Szobrot állítottak egy krokodilnak a délkelet-ukrajnai Mariupolban annak emlékére, hogy a gazdájától megszökött állat hónapokig élt a nagyváros melletti tengeröbölben.
2008. április 16. szerda 14:30 - Hírextra
Az elkóborolt krokodil emlékművét a város egyik kávézója előtt állították fel, a talapzaton elhelyezett táblán ez a felirat olvasható: A mariupoli Godzikának - írta szerdán a Fakti című kijevi napilap.
A Godzilla nevű nílusi krokodilt a mariupoli cirkuszban mutogatták, amíg tavaly májusban meg nem szökött a helyi strandról, ahol gazdája a fürdőzőket szórakoztatta vele. Az állat hónapokig élt az Azovi-tengerben, őszre pedig bevette magát a mariupoli vaskohó hőközpontja melletti, halban gazdag tengerrész meleg vizébe.

A krokodil nem támadott meg senkit, de a helyi katasztrófavédelem mindent elkövetett, hogy befogja. Azonban nem sikerült sem hálóval, sem csapdával fogságba ejteni, még az idomításakor jutalmul adott fehér patkányok csaliként való bevetése sem segített.

Az elkóborolt hüllőt végül a kohó dolgozói találták meg november végén, amikor már téli álmát aludta. Lábait megkötözték, állkapcsát ragasztószalaggal tekerték be, majd átadták a katasztrófavédelmieknek, akik Donyeckbe szállították. Ők azt állították, hogy a melegvizes medencében elhelyezett krokodil jól érzi magát, ám november 30-án a mariupoli kedvenc kimúlt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását