2024. május 4. - Mónika, Flórián

Milliárdos pénzmosás és adócsalás

Összesen 41 helyszínen tartottak házkutatást a nyomozók abban a kiterjedt akcióban, melynek végén négy cukor-nagykereskedőt helyeztek előzetes letartóztatásba Győrben - értesült a HavariaPress.
2008. április 14. hétfő 16:21 - Hírextra
A Vám- és Pénzügyőrség egyelőre 750 milliós összegű adócsalással gyanúsítja a négy magyar állampolgárt, de felmerült az ügyben egy másfélmilliárdos nagyságrendű pénzmosás gyanúja is. A hatóságok tíz bankszámlát zároltak a több mint száz egyenruhás részvételével zajló akcióban, de lefoglaltak négy nagy értékű autót, egy 24 milliós értékű óragyűjteményt, valamint 116 tonna kristálycukrot is.

A nyomozás eddigi adatai szerint a magyar állampolgárok egy szlovák bejegyzésű cégen keresztül vásároltak 2005 és 2007 között nagy mennyiségű kristálycukrot hazai cukorgyáraktól. Az árut 0%-os áfa-kulccsal számláztatták maguknak, mert az állították, hogy a cukrot külföldre szállítják, valójában azonban itthon értékesítették azt. A társaság így a becslések szerint 750 millió forintnyi áfa megfizetését kerülte ki, törvénytelen módon. A gyanúsítottak egyikénél drogot is találtak a nyomozók, egy nagybajcsi telephelyen pedig több mint száz tonna cukrot foglaltak le.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását