2024. május 4. - Mónika, Flórián

Dadaképző Nagy-Britanniában

Kívülről tud minden egyes gyermekdalt és egészséges kosztot varázsol az étkezőasztalra. Megbízható akárcsak egy svájci óra és angyalian türelmes. Valahányszor a szülők dadát keresnek gyermekük mellé, többnyire már határozott elképzeléssel rendelkeznek. Eg
2008. április 14. hétfő 07:35 - Hírextra
A több mint száz esztendeje pesztonkákat képző, nagy hírnévnek örvendő iskola az Anglia délnyugati részén fekvő Bathban működik. A világ minden részéből kopogtatnak ajtaján gazdagok, előkelőségek és hatalmasságok, ha dadát keresnek gyermekeik mellé.

A kollégium filozófiája 1892-ben történt alapítása óta mit sem változott: "Számunkra a gyermek jelenti a középpontot. A gyerekek szükségletei teljesen egyéniek és mi ehhez akarunk igazodni".

Egy szerény londoni óvodából indultak el és ma már Bath főterének egyik épületében mintegy százan tanulnak a hat különböző témájú dadaképző tanfolyamon.

Minden egyes tanfolyam elvégzése 4500-5000 fontba (1,4-1,6 millió forint) kerül a leendő szuperdadának, ami azonban nem is olyan nagy összeg, ha figyelembe vesszük a dadák majdani évi keresetét, amely - főleg külföldön - akár az évi 40 000 font (16 millió forint) is elérheti. Az sem ritkaság, hogy gazdag családok önálló lakással vagy fitness stúdióba való betársulással csalogatnak magukhoz szuperdadát.

A Norland College végzett növendékeit nemcsak a világ minden részébe küldik szét, hanem a föld minden sarkából is toborozzák őket, például Németországból, Franciaországból, Hongkongból és Tanzániából.

Egy valamit egész biztosan elsajátítanak az iskola hallgatói: "Nem elég csak üldögélni és eljátszani a gyerekekkel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását